­

Afgelopen maandag speelde het derde badmintonteam van BC Holten een competitiewedstrijd in de derde klasse van de regio. Dit keer werd thuis gespeeld tegen het lager geplaatste Orion 6 uit Enschede.

Al bij de vier enkelspelen bleek al dat het geen gemakkelijke avond zou worden. Gustaaf verloor in twee sets terwijl Youri zijn enkelspel won. De eerste set met veel verlengingen (29-27) vergde zichtbaar het uiterste van Youri. Gelukkig voor hem ging de tweede set wat gemakkelijker. De vrouwen deelden ook de punten. Annet won knap in drie sets en Yvonne verloor zodat de tussenstand 2-2 werd.

De mannen dubbel werd op het nippertje gewonnen door winst in de beslissende derde set met 21-19. De vrouwen deden er ook drie sets over maar verloren. Ook in de mixen bleken de teams tegen elkaar opgewassen. Ook hier waren beslissende sets nodig met eenmaal winst en eenmaal verlies. Vooral de gemengd dubbel van Yvonne en Youri was bloedstollend met een 22-20 eindstand in de derde set.

De eindstand werd dus 4-4. Op voorhand had Holten misschien een overwinning verwacht tegen Orion maar uiteindelijk gaf het gelijkspel de verhoudingen in het veld goed weer. Er waren veel spannende partijen, de spelers gaven het uiterste en het publiek heeft genoten.
Tot dusver heeft Holten 3 in deze poule een wedstrijd gewonnen, een verloren en nu een gelijkspel behaald. Een plek in de middenmoot is het voorlopige resultaat.

bc holten team 3 021017

­