­
BC Holten Team 1

Afgelopen maandag was sporthal ’t Mossink het strijdtoneel van een tweestrijd in de eerste klasse van de regionale badmintoncompetitie. Het eerste team van Holten speelde tegen Hoogerheyne 1 uit Heino. Twee teams die elkaar al jarenlang tegenkomen in deze klasse en elkaar ook inmiddels door en door kennen.

Het Holtense team kwam uit in de vertrouwde samenstelling: Lidy Kuiper, Gea Stam, Harold Konijnenbeld en Pieter Aarsen. De enkels van de mannen werden beide verloren, door Harold in twee sets en Pieter in drie sets. Gea Stam kon haar partij ook niet winnen. Gelukkig deed Lidy weer wat ze zo vaak doet: gehakt maken van haar tegenstander. Ze won met 21-9 en 21-4.

Na de vier enkels stond Holten dus al met 3-1 achter. De heren dubbel werd een gemakkelijke prooi voor de mannen uit Heino maar de vrouwen wonnen in drie sets: na verlies met 21-18 kwamen Lidy en Gea (foto) sterk terug met 21-13 en 21-16.

Ook de gemengd dubbels werden gelijkverdeeld: winst voor Lidy en Harold en verlies voor Gea en Pieter. Het resultaat van de avond was een 3-5 nederlaag. Opvallend was weer dat Lidy Kuiper als de grote steunpilaar van dit team weer voor 3 punten zorgde.

Gea Stam na afloop: “We spelen graag tegen Hoogerheyne, het is een prettig team om tegen te spelen en het gaat meestal mooi gelijk op. Jammer dat zij dit keer met de winst naar huis gingen maar een gelijkspel had ook zeker gekund.”

Een revanche is mogelijk aan het eind van de competitie. Dan treffen beide teams elkaar weer, in Heino.  

­