­

Afgelopen zaterdag kwamen weer vele badmintonspelers uit Oost Nederland naar sporthal ’t Mossink voor het open badmintontoernooi van BC Holten. Traditiegetrouw vindt dit jaarlijkse evenement plaats in het midden van de decembermaand. Veel “vaste” deelnemers komen al jarenlang naar Holten omdat ze dit toernooi niet graag willen missen. De sfeer wordt als gezellig ervaren wat niet wegneemt dat er vaak fanatiek wordt gespeeld en een hoog niveau wordt bereikt.

De toernooiorganisatie heeft inmiddels de nodige ervaring en zorgde ook dit keer voor een vlekkeloos verloop van de dag.

Reijer Dorresteijn: “Gelukkig verliep de dag zonder blessures en konden alle wedstrijden volgens planning worden gespeeld. We kijken met een goed gevoel terug en we waren ook blij met de positieve reacties van de spelers na afloop”.

Het Holtense duo Lidy Kuiper en Gea Stam behaalde terecht de eerste plek op de ranglijst van het damesdubbel. Lidy Kuiper boekte een dubbel succes door met Harold Konijnenbelt ook de eerste prijs te pakken in het gemengd dubbel. Het herendubbel werd een prooi voor Ismaël Wind en Rob Veldhuis. De eerste prijzen in het enkelspel werden overtuigend binnengehaald door twee jongere spelers uit de regio die bekend staan als grote talenten op nationaal niveau: Jessica Leemhuis en Jonathan Li.

BC Holten Toernooi 2018

Volgend jaar zal het toernooi plaatsvinden op 14 december (onder voorbehoud).

­