­

Afgelopen week was de start van de regionale Voorjaarscompetitie van de Badmintonbond. De teams bestaan uit twee dames en twee heren en er worden in deze competitie zes partijen per wedstrijd gespeeld: een herendubbel, een damesdubbel en vier gemengd dubbels in wisselende samenstelling. Het eerste team van Holten speelde maandagavond thuis tegen de studentenvereniging DIOK uit Enschede.

Het eerste Holtense team bestaat uit Yvonne Beuker, Annet Dijkstra, Youri Hissink en Gustaaf Riemersma. Dit geroutineerde team moest het opnemen tegen veel jongere tegenstanders en dat viel niet mee.

De partij van Youri en Gustaaf werd knap in twee sets gewonnen maar in de volgende vier partijen ging winst steeds naar DIOK. Jammer was dat Gustaaf en Annet na een spannende strijd in de beslissende derde set net onderuit gingen.
De laatste mix van Youri en Annet leverde weer winst op zodat de eindstand 4-2 werd in het voordeel van DIOK.

Deze uitslag was een terechte afspiegeling van de krachtsverhouding in het veld. Het Holtense team treft in deze competitie nog vier andere tegenstanders zodat er nog genoeg kans is op betere resultaten.  

­