­

Het tweede Holtense badmintonteam speelde afgelopen maandag een thuiswedstrijd tegen En Blok uit Ommen. Beide teams staan in de middenmoot van de voorjaarscompetitie. Het Holtense team bestond uit Dianne Stevens, Hannie van de Kolk, Henk Zeeman en Harry Knuiman die de geblesseerde Harrie Menkhorst verving.

Holten had het niet gemakkelijk tegen En Blok dat grotendeels uit jeugdige spelers bestond. De heren dubbel ging lange tijd gelijk op maar in beide sets nam het team uit Ommen op het einde van beide sets enige afstand. De dames dubbel was echt een dubbeltje op zijn kant: met 20-22, 21-18 en 21-19 werd de winst net door Holten binnengehaald.
De gemengd dubbel van Dianne en Harry werd in drie sets gewonnen maar Henk en Hannie konden dat voorbeeld niet volgen en verloren in drie sets. De laatste twee gemengd dubbels waren tot het eind toe spannend: Henk en Dianne verloren net in drie sets terwijl Harry en Hannie met 23-25 en 19-21 ook het onderspit dolven.

Al met al dus een 4-2 nederlaag maar de spanning en gelijkopgaande strijd vergoedde veel. “Liever spannende en mooie partijen op het nippertje verliezen dan alles afgetekend winnen” was het commentaar na afloop. Door dit resultaat blijven beide teams op de ranglijst vlak bij elkaar staan.  

­