­

Op 12 januari speelde het tweede team van BC Holten een uitwedstrijd tegen IJsselstad 5 uit Deventer. Op papier geen moeilijke opgave want dit team staat onderaan in de tweede klasse. Daar staat tegenover dat BC Holten slechts een plaats hoger staat en een uitwedstrijd blijft toch altijd een nadeel. Geen gelopen race dus en dat bleek wel uit het wedstrijdverloop.

Rolph Rikkering en Tim Wietsma verloren hun enkel waarbij Rolph in een spannende partij nog erg dichtbij bleef (23-21 en 21-19).
Renate Oosterik en Hermanna BoodeOok de heren dubbel ging naar IJsselstad. Gelukkig brachten de vrouwen redding. Hermanna Boode en Renate Oosterik (foto) wonnen hun enkel en de vrouwen dubbel op knappe wijze. Ook in de mixen behielden zij hun goede vorm waardoor de eindstand 5-3 werd voor Holten.

Vier dagen later zag het er heel anders uit voor het tweede team. In Holten werd gespeeld tegen koploper Reflex uit Nijverdal. De krachtsverhouding werd al na de enkelspelen duidelijk: alle 4 partijen gingen naar Reflex.

De vrouwen en heren dubbel werden eveneens verloren en dat gold ook voor de mix van Hermanna en Tim. De eer werd uiteindelijk gered door Renate en Rolph die in twee sets wisten te winnen: 21-14 en 21-19. Met een nederlaag van 7-1 was het Holtense team natuurlijk niet gelukkig hoewel men de overwinning van Reflex wel verdiend vond.

Voor Holten is het nu belangrijk om in de komende wedstrijden nog wat punten te behalen om zeker te zijn van handhaving in de tweede klasse.

­