­

De thuiswedstrijd op 23 januari jl. van het derde team van de Holtense badmintonners stond in het teken van revanche. De uitwedstrijd tegen BACO 1 uit Olst, eerder dit seizoen, was immers met 6-2 verloren. Dus alle reden om thuis wat goed te maken tegen BACO dat onderaan de ranglijst staat. De Holtenaren begonnen dan ook met een goed gevoel aan de wedstrijd.

De enkels van Gustaaf Riemersma en Annet Dijkstra verliepen voorspoedig: eenvoudige winst in twee sets. Yvonne Beuker en Youri Hissink hadden het lastiger. Beiden verloren in drie sets waarbij het opvallend was dat Yvonne na een 0-10 achterstand in de derde set nog sterk terugkwam maar uiteindelijk toch met 18-21 de winst uit handen moest geven.

De tussenstand na de enkels was dus 2-2. Youri en Gustaaf (foto) wonnen vervolgens hun heren dubbel maar Annet en Yvonne maakten teveel fouten en verloren.

BC Holten 3

De gemengd dubbels moesten dus de beslissing brengen. In beide wedstrijden was weer een beslissende derde set nodig waarbij de teams elkaar niet veel ontliepen. Gustaaf en Annet verloren op het nippertje maar Yvonne en Yoeri wonnen knap.

Eindstand 4-4. Al met al toch een wat teleurstellend resultaat omdat de winst voor het grijpen lag. Als je van de vijf driesetters (!) er maar één weet te winnen dan blijft het gevoel hangen dat er meer in zat.

Na deze wedstrijd staat BC Holten 3 op de zesde plaats in de ranglijst, ruim boven de degradatiezone en met nog twee wedstrijden voor de boeg.

­