­

Dinsdagochtend 4 april kregen de leerlingen van de Waerdenborch in Holten niet de gebruikelijke gymles maar een bijzondere badmintondemonstratie, georganiseerd door BC Holten. Een belangrijke rol was hierbij weggelegd voor het nationale toptalent Sebastiaan Li (17).

Tot groot enthousiasme van de in totaal bijna 100 leerlingen liet Sebastiaan met een aantal hoogstandjes zien hoe goed je kunt worden in het badminton als je talent hebt en er ook nog eens veel tijd en energie in steekt. Vooral zijn sprongsmashes maakten veel indruk en lokten applaus uit.

Na een spectaculaire demonstratiewedstrijd tussen Sebastiaan Li en Harold Konijnenbelt, topspeler van BC Holten, kregen de leerlingen de kans om zelf badminton te spelen. Onder leiding van trainer Jimmy Cress werden allerlei oefeningen gedaan met racket en shuttle. Voor sommigen een eerste kennismaking met de sport maar veel leerlingen hadden al eerder een racket vastgehouden. Met veel enthousiasme werden de oefeningen en trainingswedstrijdjes afgewerkt geassisteerd door enkele clubspelers van BC Holten.

Na afloop toonden zowel de gymdocenten als Harold Konijnenbelt zich erg tevreden over deze promotie van de badmintonsport. Harold: “Mooi om te zien hoe geïnteresseerd de jeugd is in badminton en dat er met zoveel plezier wordt gespeeld. De samenwerking met de Waerdenborch is erg goed.” Hij nodigde iedereen uit om op maandagavond tussen 19.00 en 20.00 uur naar de sporthal ‘t Mossink te komen en daar zonder verdere verplichting een vervolg te geven aan deze ochtend.

Foto's Badminton Demonstratie Waerdenborch

P4040009
P4040011
P4040012
P4040014
P4040016
P4040028
P4040031
 

­