­

De thuiswedstrijd tegen WIK uit Enschede was vooraf gezien moeilijk in te schatten omdat beide badmintonteams laag in de ranglijst staan en bij voorbaat niet veel voor elkaar onder leken te doen. Het Holtens team bestond deze keer uit Gerrie Luggenhorst, Miriam Poppelier, Henk Zeeman en Dinand de Lange.

De heren maakten er in hun enkelpartijen een spannende strijd van die bij beiden een bijna gelijk verloop had: een mooie winst in de eerste set, klein verlies in de tweede set en een duidelijke terugslag in de derde set. Na de 0-2 tussenstand trokken de dames de stand weer gelijk: beide wonnen overtuigend in twee sets.

De heren trokken daarna in de dubbel aan het kortste eind waarna de dames de achterstand weer goed moesten maken. Dat lukte ook bijna maar in drie spannende sets ging de winst toch naar WIK. Tussenstand 2-4.
Alleen door de beide gemengd dubbels te winnen kon dus nog een gelijkspel worden behaald. Henk Zeeman en Gerrie Luggenhorst waren goed op weg na winst in de eerste set maar de tweede en derde werden met gering verschil verloren. Ook Dinand de Lange en Miriam Poppelier (foto) gingen in twee sets met het kleinst mogelijk verschil ten onder: 19-21 en 20-22.

BC Holten WIK 20191111 m

Het eindresultaat, een 6-2 nederlaag, gaf de krachtsverhouding niet helemaal goed weer. Daarvoor gingen de partijen teveel gelijk op. Ook nu weer blijkt dat het vaak gaat om de laatste beslissende fase in de partij. Daar ging het bij Holten deze avond net mis. Met als gevolg dat het team in de onderste regionen van de ranglijst blijft hangen. 

­