­

Op 7 december 2019 speelde het jeugdteam van BC Holten een thuiswedstrijd in Rijssen. Tegenstander was de ongeslagen koploper van de regionale opstapcompetitie, WIK80 uit Enschede.

De eerdere ontmoeting in Enschede werd met 5-0 verloren maar een thuiswedstrijd biedt altijd voordelen en dus nieuwe kansen. En dat bleek ook wel want beide teams waren deze keer goed tegen elkaar opgewassen. De Holtense clubkampioen Thijmen de Groot won zijn enkelpartij op overtuigende wijze. Lisa Bregman had meer moeite met haar tegenstander. Zij verloor de eerste set, kwam in de tweede set sterk terug maar wist net geen derde set te bereiken.

Thijmen de Groot en Niels ten Bolscher speelden daarna een fantastische dubbel en wonnen glansrijk. De gemengd dubbel van Luiza Idziorek en Niels ten Bolscher verliep ook prima maar zij kwamen helaas niet tot winst. Na de 2-2 tussenstand moest de damesdubbel van Luiza Idziorek en Lisa Bregman tenslotte de beslissing brengen. De eerste set was niet alleen spannend maar had ook een hoog niveau: lange en mooie rally’s en een gelijk opgaande strijd.

Uiteindelijk trok het Enschedese team met 21-19 aan het langste eind. In de tweede set sloeg de vermoeidheid toe en kwam Holten er niet meer aan te pas.

De eindstand werd dus 3-2 in het voordeel van WIK80. In de poule staat Holten nu op een mooie tweede plaats.

­