­

BCH 1 begon goed aan de badmintoncompetitie. Na een gelijkspel in de eerste thuiswedstrijd werd Orion in Enschede met maar liefst 7-1 verslagen. Afgelopen maandag kwam ELO United uit Hengelo op bezoek.

Holten kwam uitstekend uit de startblokken: Lidy Kuiper en Gea Stam wonnen hun dubbel overtuigend in twee sets.

Harold Konijnenbelt en Pieter Aarsen hadden het moeilijker en kregen tegen de heren uit Hengelo weinig kansen: een duidelijk verlies in twee sets. Na deze tegenvaller wist Harold wel zijn enkel te winnen in een overigens wisselvallige partij: 21-1, 16-21 en 21-19. Daarna won Lidy Kuiper gemakkelijk van haar Hengelose tegenstander. Pieter en Gea kwamen in hun enkelpartij tekort: beiden kwamen na een moeizame eerste set nog wel goed terug in de tweede maar het was niet genoeg om nog een derde set af te dwingen.

Na de 3-3 tussenstand moesten de gemengd dubbels de beslissing brengen. Lidy en Harold wonnen zonder in de problemen te komen maar Gea en Pieter verloren hun partij in twee spannende sets.

Met het 4-4 eindresultaat konden de spelers wel leven. BCH 1 staat nu bovenin de ranglijst en kan zijn tevreden zijn met een prima start van de competitie.  

­