­

De goede competitiestart van het eerste team van de Holtense badmintonners kreeg afgelopen maandag een voortvarend vervolg. In sporthal ’t Mossink was DIOK 4 de tegenstander.

Het jeugdige Enschedese team kwam duidelijk op alle fronten tekort tegen een ontketend Holten dat alle partijen in twee sets won. BCH 1 speelde in de vertrouwde samenstelling: Lidy Kuiper, Gea Stam, Harold Konijnenbelt en Pieter Aarsen.

De kwaliteit en ervaring van Holten wogen ruimschoots op tegen de waarschijnlijk betere fysieke conditie van de jongere spelers uit Enschede.

“Zo langzamerhand is elke tegenstander jonger dan wij”, aldus Harold Konijnenbelt na afloop. “Maar wij spelen al zolang met elkaar, dat is een voordeel.”

De eindstand 8-0 was niet alleen dik verdiend maar ook een flinke opsteker voor de rest van de competitie. Bij de rangschikking is het totaal aantal gewonnen partijen leidend, ongeacht winst, gelijkspel of verlies van de wedstrijd. Een verlies met 5-3 levert dus altijd nog 3 punten op. Een overwinning met 8-0 geeft de maximale 8 punten.

BCH 1 verstevigt door dit resultaat de plek bovenin de ranglijst. 

­