­

BC Holten speelt met één recreantenteam mee in de Toon Mager competitie. Dit is een competitie voor teams die gezelligheid belangrijker vinden dan spelen om de winst.

Een aantal verenigingen in onze regio organiseren dit buiten de Badmintonbond om. Er worden per speelavond 5 wedstrijden gespeeld (geen 8, zoals gebruikelijk): een enkel mannen en vrouwen, een mannen en vrouwen dubbel en een gemengd dubbel. Er is dus altijd een winnaar en die kan dan 2 punten bijschrijven, de verliezer krijgt 0 punten.

Afgelopen maandag speelden de Holtenaren de eerste wedstrijd tegen Spaceshuttles uit Raalte Holten speelde met een invaller: Thijmen de Groot.
Hij presteerde goed in zijn enkelwedstrijd maar verloor na drie sets op het nippertje. De laatste set werd 20-22. Gerrie Luggenhorst had het lastig tegen een betere tegenstander: verlies in twee sets.

De herendubbel van Harrie Menkhorst en Thijmen de Groot leidde eveneens tot verlies en dat gold ook voor de dubbel van Gerrie Luggenhorst en Hannie Kolk. Het gemengd dubbel leverde een spannende strijd op. Hannie Kolk en Harrie Menkhorst streden tot het uiterste, deden niet onder voor hun tegenspelers maar hadden in de beslissende derde set net het nakijken (19-21).

De geflatteerde einduitslag (0-5) had met iets meer geluk ook 2-3 kunnen zijn maar voor het Holtense team maakte dat niet veel uit. “We hebben leuk gespeeld en daar ging het om”, aldus Harrie Menkhorst na afloop.  

­