­

Het is woensdag 16 november en ons team (recreanten 2) moest uit spelen in Olst tegen Baco bc 2.

We reden met zijn allen in een auto met Rami Dayoub als chauffeur door het Twentse landschap en net buiten Holten vlogen we over een haas die keurig gestrekt tussen de wielen op straat lag. Dat was een heerlijk boutje voor de kerst. Helaas reden we te snel.

Bij aankomst in de sporthal werden we vriendelijk ontvangen. Het herendubbel bestaande uit Rami en Arjo Mantel werd vrij snel verloren. De dames daarentegen, bestaande uit Gerrie Luggenhorst en Julie Beiser wonnen. Niets aan de hand. Nu had Harrie Menkhorst in de auto de strategie al doorgesproken en hij was, bleek achteraf, al bij met 3 punten.
De enkels gingen met 3 tegelijk de baan op en zo zou het een snelle avond worden. Wij begonnen elkaar fanatiek aan te moedigen en hadden door dat dat enorm hielp. Ook probeerden we de zwakke plakken bij de tegenstander te vinden en coachten elkaar. Rami won zijn heren enkel, een prachtige wedstrijd. In 3 sets speelde hij zijn tegenstander heel slim uit. Ik moedigde hem zeer fanatiek aan en dat vond hij achteraf heel prettig. We begonnen dus flink uit te lopen. Harrie verloor zijn single, want de heer tegenover hem was erg sterk en ook nog vele jaren jonger. We wisten dat het in de beide mixed partijen nog niet gelopen was. Toch slaagden we erin om alle partijen naar ons toe te trekken.

We liepen in de gang richting de douches en ik dacht dat we met 5-3 hadden gewonnen. Nee, de eindstand was 6-2 voor ons. Hoe hadden we dit gerealiseerd ? Ik denk door rustig te blijven tijdens de rally’s. Elkaar flink verbaal aan te moedigen en het enthousiasme wat gedurende de avond ontstond. We hadden gewonnen en met dikke cijfers. Terug in de auto waren we zo euforisch dat we allemaal moesten lachen toen er een ree in onze koplampen bleef staan. Ook dit werd geen kerstdiner. Eind goed al goed kwamen we zeer tevreden aan in Holten. We zullen nog lang over deze avond blijven napraten. Julie, onze invalster, waarvoor hartelijke dank nogmaals, vertelde me na afloop meer te willen gaan trainen. Ze heeft een tijd niet gebadmintond. En ikzelf, die nog niet zo lang speel, krijgt steeds meer de smaak te pakken van deze sport. We geven onszelf voor deze avond een dikke pluim !!

­