­

Het eerste team van de Holtense badmintonners staat tweede in de competitie, Reflex staat op de een na laatste plaats. Het treffen in Nijverdal eerder dit seizoen eindigde in een 5-3 overwinning voor Holten. Dus mocht worden verwacht dat het Holten weinig moeite zou kosten om in sporthal ’t Mossink een overwinning te behalen. Maar....

de avond verliep moeizamer dan verwacht en dat kwam vooral door het sterke optreden van de Nijverdalse heren. Zij waren in Holten goed op dreef en trokken de enkelwedstrijden tegen Harold Konijnenbelt en Pieter Aarsen met goed spel naar zich toe. Harold wist in zijn enkel de tweede set nog wel met 21-9 te winnen maar in de beslissende set moest hij toch het hoofd buigen.

BC Holten Team 1

Ook het herendubbel (foto) ging naar Reflex, in twee overtuigende sets. De dames deden het aanmerkelijk beter: in het enkelspel boekte Gea Stam een knappe overwinning, terwijl Lidy Kuiper, zoals zo vaak, weinig moeite had met haar tegenstander. Ook het damesdubbel ging zonder problemen naar Holten.

Na de 3-3 tussenstand moesten de gemengd dubbels de beslissing brengen. Lidy en Harold gaven hun tegenstanders weinig kans en wonnen gemakkelijk maar Gea en Pieter konden het net niet redden: in twee spannende sets verloren zij op het nippertje met 21-19 en 22-20.

Het 4-4 gelijkspel heeft voor beide ploegen geen gevolgen voor de positie op de ranglijst. Holten 1 blijft op een stevige tweede plaats staan, op grote afstand van de gedoodverfde kampioen IJselstad uit Zwolle. 

­