­

Het eerste team van de Holtense badmintonners speelde maandagavond een thuiswedstrijd tegen Sjuttol Geest uit Tubbergen. Deze club verkeert in de onderste regionen van de ranglijst, Holten staat tweede.

Het duel in ’t Mossink begon met een wat ongelukkige nederlaag van het duo Harold Konijnenbelt en Pieter Aarsen tegen de Tubbergse heren die sterk voor de dag kwamen: het werd een verlies in drie sets.

Daarna begon het te lopen bij Holten.

Het damesdubbel van Gea Stam en Lidy Kuiper was een formaliteit (tweemaal 21-9). Vervolgens won Harold zijn enkel in een goede partij na een beslissende derde set. Pieter had aan twee sets genoeg om af te rekenen met zijn tegenstander. Lidy en Gea wonnen hun enkelpartijen ook tamelijk eenvoudig zodat voorafgaand aan de gemengd dubbels bij een 5-1 tussenstand de overwinning al binnen was. In de beide mixen bleven Harold/Lidy en Pieter/Gea met geconcentreerd spel hun tegenstanders duidelijk de baas zodat uiteindelijk een 7-1 overwinning werd behaald, een uitslag die recht doet aan het verschil op de ranglijst van beide teams.

BC Holten Team 1 appeltje-eitje

 

BCH 1 staat met nog twee wedstrijden te gaan op een stevige tweede plaats zonder overigens zicht te hebben op het kampioenschap, daarvoor is verschil met koploper IJsselstad te groot. Maar er kan nu al worden gesproken van een geslaagd seizoen.  

­