­

De start van de competitie was voor het eerste team van de Holtense badmintonners lastig. Enkele nederlagen tegen sterke teams deden het team belanden in de onderste helft van de ranglijst en de Holtenaren vonden dat het onderhand tijd werd om stappen naar boven te zetten.

Dat gebeurde afgelopen maandag dan ook door een mooie overwinning op het laaggeplaatste team van Blauwvinger uit Zwolle. Jeffrey Ouwerkerk en Pieter Aarsen (foto) gaven het goede voorbeeld door in de heren dubbel knap te winnen in drie sets (de laatste werd 21-19).

BC Holten 1 Blauwvinger 20191118

De dames dubbel van Gea Stam en Lidy Kuiper ging ook naar Holten in twee goed gespeelde sets. De vier enkelspelen werden gelijk verdeeld: Lidy Kuiper en Jeffrey Ouwerkerk wonnen, Gea Stam en Harold Konijnenbelt verloren.

De tussenstand werd daardoor 4-2 en de winst was dus nog niet binnen. Dat gebeurde wel door een gewonnen partij van Lidy Kuiper en Harold Konijnenbelt. Dat Gea Stam en Pieter Aarsen met duidelijke cijfers hun mix verloren deed niks meer af aan de uiteindelijk terechte overwinning van 5-3.
Holten 1 nestelt zich hiermee op een stevige positie in de middenmoot.

­