­

Afgelopen maandag was sporthal ’t Mossink het podium van de badmintonstrijd tussen Holten 1 en Orion 1 uit Enschede. Het Holtense team speelt al jarenlang in een vaste samenstelling: Lidy Kuiper, Gea Stam, Pieter Aarsen en Harold Konijnenbelt, de laatste tijd aangevuld met Jeffrey Ouwerkerk. Dit seizoen lijkt het team het lastiger te krijgen dan eerdere jaren door indeling in een sterke poule.

Deze week was het hoger geplaatste Orion helaas een maatje te groot.

Van de vier enkelspelen gingen er drie naar de tegenstander. Alleen Lidy Kuiper won bijna traditiegetrouw probleemloos van haar tegenstander. Overigens is Lidy ook dit seizoen weer de speelster met verreweg de beste statistieken.

De heren- en damesdubbel leverden verlies op zodat er al een achterstand van 5-1 op het scoreformulier stond voor het spelen van de beide gemengd dubbels. Lidy Kuiper en Harold Konijnenbelt wonnen overtuigend maar Gea Stam en Jeffrey Ouwerkerk delfden het onderspit.

Eindstand 2-6. Het eerste team zal nog het nodige moeten doen om een langer verblijf in de poule veilig te stellen omdat door deze nederlaag een plek in de onderste regionen van de ranglijst het gevolg is.

­