­

Het eerste team van de Holtense badmintonners begon matig aan de competitie en dreigde zelfs even in de gevarenzone te belanden.

Maar na twee ruim gewonnen wedstrijden in de afgelopen week werd de weg naar boven ingezet. De thuiswedstrijd afgelopen maandag tegen het lager staande Icarus uit Oldenzaal zou aan die opmars een mooi vervolg kunnen geven. Maar Icarus is een tegenstander die zich niet gemakkelijk laat inpakken en dat bleek ook deze wedstrijd.

De mannen dubbel ging al verdiend naar Icarus: Pieter Aarsen en Harold Konijnenbelt verloren in twee sets. “Slecht gespeeld” was het commentaar van de mannen na afloop.

Gea Stam en Lidy Kuiper trokken de stand weer gelijk door overtuigend van de Oldenzaalse vrouwen te winnen. Bij de enkelpartijen van Harold Konijnenbelt en Jeroen van Keulen bleken de tegenstanders van Icarus weer een maatje te groot. Gelukkig wisten Gea Stam en Lidy Kuiper (foto) de stand weer gelijk te trekken: 3-3.

De beide gemengd dubbels moesten tenslotte de beslissing brengen. Lidy en Harold wonnen, maar Gea en Pieter moest de winst aan Icarus laten.
Eindstand 4-4. De winstpunten waren deze keer vooral te danken aan de sterk spelende Holtense vrouwen.

Door dit resultaat staat BC1 nu op de derde plaats in de competitie van 7 teams, op een veilige plek dus.

­