­

BCH 1 speelde afgelopen week twee op papier lastige wedstrijden, beide tegen het hoger geplaatste Orion uit Enschede. Vorige week was de uitwedstrijd en maandag 27 november de return in Holten.

Het Holtense team speelde in de vertrouwde samenstelling: Lidy Kuiper, Gea Stam, Harold Konijnenbelt en Pieter Aarsen.

De wedstrijd in Enschede was tot het laatst toe spannend, de teams gingen gelijk op en de eindstand 4-4 was een terechte afspiegeling van de krachtsverhouding. Een prima resultaat in deze uitwedstrijd!
Verwacht mocht worden dat Orion revanche wilde nemen in Holten. Ook in sporthal ’t Mossink ging de strijd lang gelijk op. Na de vier enkelspelen was de tussenstand 2-2. Maar nadat de heren dubbel op het nippertje werd verloren ging Holten helemaal los. De dames dubbel werd gemakkelijk gewonnen en ook de gemengd dubbels waren een prooi voor het Holtense team (in beide partijen winst met 21-12 en 21-19).

Al met al was het een even verassende als verdiende overwinning op een sterke tegenstander. Het was dan ook geen wonder dat na afloop de stemming bij het Holtense team er goed in zat (foto).

Door dit resultaat staat BCH 1 op een mooie derde plaats in de 1e klasse van de regiocompetitie. Aanstaande maandag is Trefzeker uit Dalfsen de tegenstander in Holten.  

­