­

Het eerste team van de Holtense badmintonners stond afgelopen maandag voor een zware opgave: een goed resultaat behalen tegen koploper en titelkandidaat IJsselstad 3 uit Deventer. Holten 1 kende na 3 gewonnen wedstrijden een vlekkeloze competitiestart maar ook winnen van deze tegenstander werd niet meteen verwacht ook al was het een thuiswedstrijd. IJsselstad heeft twee erg goede heren in huis en dat was in de enkelpartijen al zichtbaar.

Zowel Harold Konijnenbelt als Pieter Aarsen delfden het onderspit. “Wij speelden wel goed maar zij waren gewoon beter”, zei Pieter terecht.

De dames deden het prima: Lidy Kuiper won, bijna zoals vanouds, en Gea Stam behaalde een knappe overwinning op een tegenstander van wie ze eerder nog wel eens verloor. De service van Gea verliep dit keer veel beter dan de afgelopen tijd en dat gaf volgens haar de doorslag. Na de enkelspelen stond er een mooie 2-2 tussenstand op het scoreformulier.

De herendubbel was zoals verwacht te zwaar voor Holten maar de damesdubbel werd in twee sets gedecideerd gewonnen.
De twee gemengd dubbels tenslotte moesten de beslissing brengen. Gea en Pieter verloren duidelijk in twee sets. Lidy en Harold haalden alles uit de kast en kwamen dichtbij de winst maar verloren op het nippertje na drie spannende sets waarvan de laatste na verlenging (23-21).

De uiteindelijke nederlaag (3-5) was misschien niet onverwacht maar het Holtense team bewees deze week thuis te horen in de top van de ranglijst. Volgende week komt Sjuttol uit Geesteren op bezoek, op papier een gemakkelijke tegenstander.  

­