­

Het tweede team speelde op 14 januari jl. een thuiswedstrijd tegen het Wierdense Flits. Beide teams staan dicht bij elkaar op de ranglijst en Holten ging er van uit dat het kleine verlies van 5-3 in de uitwedstrijd eerder dit seizoen goedgemaakt kon worden met een overwinning. En het begon ook goed voor Holten.

Tim Wietsma en Rolph Rikkering wonnen beiden knap en overtuigend hun heren enkel. Daarna ging het mis bij de dames: Hermanna Boode kwam er niet echt aan te pas en stapte stevig balend van het veld. “Ik wil het er niet meer over hebben”, was het veelzeggende commentaar. Bij Renate Oosterik verliep het al niet veel beter omdat zij al halverwege de eerste set door een knieblessure moest opgeven. Een 2-2 tussenstand dus.

Inmiddels was Saskia Kosterbok in allerijl als invaller opgetrommeld. En zij begon goed: samen met Hermanna werd het damesdubbel gewonnen. De dubbel van Mels Lugtenberg en Rolph Rikkering (foto) ging in een wisselvallige partij naar Flits terwijl de Holtense winst voor het grijpen lag. “We hebben het weggegeven door te veel eigen fouten en verkeerde keuzes” aldus Rolph.

BC Holten Team 2

Ook het gemengd dubbel van Mels en de verder goed invallende Saskia werd onnodig verloren. De derde beslissende set ging in verlenging met 24-22 naar Flits. Gelukkig konden Tim en Hermanna de schade nog beperken door winst in twee sets.

Eindstand 4-4. Holten keek met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. Er had meer ingezeten en nu maar hopen dat de blessure van Renate Oosterik meevalt.  

­