­

IJsselstadt 4 uit Deventer werd bij voorbaat als een moeilijke tegenstander beschouwd. De Deventenaren staan hoger in de ranglijst en bovendien moet Holten 2 het al enige tijd doen zonder de geblesseerde Renate Oosterik, wat toch wel een aderlating is voor het team. Julia Zandvliet is haar vervanger maar zij zet pas de eerste stappen bij de senioren en heeft het niet gemakkelijk op dit niveau.

De strijd in sporthal ’t Mossink werd geopend met een fraaie overwinning van het herendubbel Rolph Rikkering en Mels Lugtenberg (foto).

BC Holten 2 Isselstad 20191104 m

Hermanna Boode en Julia Zandvliet kwamen in hun dubbel tekort en verloren. De singles van Julia Zandvliet, Mels Lugtenberg en Tim Wietsma gingen naar de tegenstander waarbij Mels in de derde set helaas net aan het kortste eind trok. Tim Wietsma was er met 19-21 en 19-21 ook dicht bij maar redde het dus ook niet. Gelukkig kon Hermanna Boode weer iets terug doen door haar enkelpartij in drie zwaarbevochten sets te winnen.

Met een 4-2 achterstand werd daarna begonnen aan de gemengd dubbels. Het bleef tot aan de laatste set spannend of Holten nog een gelijkspel uit het vuur kon slepen. Aan Tim Wietsma en Hermanna Boode lag het niet: winst in drie sets. Tenslotte speelden Annet Dijkstra en Rolph Rikkering de laatste gemengd dubbel. Die partij ging verloren, weer in drie sets, zodat er aan het eind van de avond een 2-4 nederlaag op het scoreformulier kwam te staan.

Door dit resultaat komt Holten 2 in de onderste regionen van de ranglijst terecht en kent dus een moeizame seizoenstart.