­

De thuiswedstrijd van het tweede team van de Holtense badmintonners beloofde een boeiende strijd te worden. Tegenstander Rianto uit Zutphen staat weliswaar hoger in de competitieranglijst maar een thuiswedstrijd is altijd een voordeel. Holten speelde met drie dames en drie heren en kon dus variëren in de opstelling.

Het begin van de avond begon wat moeizaam: drie van de vier enkelpartijen gingen naar Rianto. Mels Lugtenberg won overtuigend in twee sets maar Julia Zandvliet, Tim Wietsma en Hermanna Boode verloren met duidelijke cijfers.

Mels Lugtenberg speelde daarna met Rolph Rikkering een spannende dubbel die in drie sets knap werd gewonnen. In het damesdubbel gaven Hermanna Boode en Renate Oosterik (foto) goed partij maar zij moesten in twee sets de winst net aan Rianto laten. Voor Renate Oosterik was het ondanks de nederlaag een opsteker omdat zij na een langdurige blessure op de weg terug lijkt te zijn.

BC Holten 2 Rianto 20200120 m

Na de 2-4 tussenstand volgden nog twee gemengd dubbels en die pakten voor Holten goed uit. Rolph Rikkering en Renate Oosterik wonnen moeiteloos met 21-14 en 21-2.
De laatste partij van Hermanna Boode en Tim Wietsma was het enerverende slotstuk van de avond: na verlies in de eerste set kwam het Holtense tweetal sterk terug en won met 21-19 de tweede set. De derde en beslissende set ging in de verlenging met 23-21 eveneens naar Holten waarmee het team uiteindelijk een verdiend gelijkspel van 4-4 behaalde.  

­