­

Maandag 22 oktober jl. was sporthal ’t Mossink weer het strijdtoneel van een badmintonwedstrijd. Het tweede team van Holten speelde tegen het derde team van de Zwolsche Badmintonclub. Holten speelde met Rolph Rikkering, Tim Wietsma, Mels Lugtenberg, Renate Oosterik en Hermanna Boode.

Het werd een enerverende strijd met maar liefst vijf driesetters die vier keer in het voordeel van Zwolle uitpakten. Holten begon al ongelukkig met vier nederlagen in de enkelspelen. Mels en Tim verloren in drie sets en ook Renate en Hermanna konden beiden na een gelijk opgaande strijd verlies net niet voorkomen.

Ook de herendubbel van Rolph en Mels ging op het nippertje in drie sets verloren. Een lichtpunt was de damesdubbel die op knappe wijze, ook weer in drie sets, werd gewonnen.

renate hermanna

“Een zware strijd, wij zijn er trots op dat we dit naar ons toe konden trekken”, was het commentaar van Hermanna en Renate (foto) na afloop.

 

De gemengd dubbel van Renate en Rolph werd ook gedecideerd gewonnen maar Hermanna en Tim konden dat voorbeeld net niet volgen: verlies na weer een beslissende derde set.

Het eindresultaat 2-6 lijkt overtuigend maar het had met iets meer geluk voor Holten beter kunnen aflopen. Gelet op het vertoonde spel biedt de competitie voor dit team nog voldoende kansen.

­