­

Maandag 3 februari jl. was het alweer de laatste competitiewedstrijd van het recreantenteam van de Holtense badmintonclub. Tegenstander in ’t Mossink was het op de tweede plaats staande Twenterand uit Den Ham. Holten staat op de vierde plek in deze competitie van 6 teams. De thuisclub speelt de laatste tijd zonder de geblesseerde Hannie Kolk maar heeft nog voldoende spelers in huis om dit verlies goed op te vangen.

Afgelopen maandag speelde het vijfde team van de Holtense badmintonners een thuiswedstrijd tegen Twenthe uit Almelo. Gerrie Luggenhorst, Miriam Poppelier, Henk Zeeman en Harrie Menkhorst bonden de strijd aan tegen Twenthe dat eerder dit seizoen in Almelo met 8-0 won en veel hoger staat in de competitie. Maar in Holten bleek van een dergelijk groot krachtsverschil helemaal geen sprake.

BC Holten 5 WIK 20191111

De thuiswedstrijd tegen WIK uit Enschede was vooraf gezien moeilijk in te schatten omdat beide badmintonteams laag in de ranglijst staan en bij voorbaat niet veel voor elkaar onder leken te doen. Het Holtens team bestond deze keer uit Gerrie Luggenhorst, Miriam Poppelier, Henk Zeeman en Dinand de Lange.

In de recreantencompetitie van de badmintonbond zie je vaak teams van erg verschillend niveau. Er zijn sterke deelnemers die eerder in een hogere klasse hebben gespeeld en het wat “kalmer aan” willen doen maar ook teams die veel minder kwaliteit in huis hebben. Door dat onderlinge niveauverschil krijg je soms grote winst- en verliespartijen. Dat overkwam de recreanten van BC Holten 5 ook.

­