­

De Holtense badmintonners speelden afgelopen maandag thuis een derby tegen Laren. Het beloofde een spannende strijd te worden tussen de noabers die elkaar in competitieverband zelden tegenkomen.

In de recreantencompetitie worden per wedstrijd 5 partijen gespeeld: een heren en dames enkel, een gemengd dubbel, een damesdubbel en een herendubbel.

Het Holtense team bestond uit Miriam Poppelier, Gerrie Luggenhorst, Henk Zeeman en Harrie Menkhorst.
Harrie had in zijn enkelpartij soms moeite met de strakke serve van zijn tegenstander maar wist hem vaak te verrassen met de van hem bekende lobjes vlak over het net. Uiteindelijk won Harrie gemakkelijk in twee sets.
Miriam Poppelier speelde een spannende driesetter tegen Gerda Dijks uit Laren die uiteindelijk met 21-19 in de derde set aan het langste eind trok.

De gemengd dubbel van Henk Zeeman en Gerrie Luggenhorst werd daarna zonder probleem gewonnen. Ook het herendubbel ging verdiend naar Holten, Henk en Harrie waren hun tegenstanders duidelijk de baas. Gerrie Luggenhorst en Miriam Poppelier (foto) tenslotte speelden een degelijke partij tegen de Larense dames en wisten in twee sets te winnen.

BC Holten Recreanten 1

 

Het eindresultaat was een 4-1 overwinning, gemakkelijker dan vooraf gedacht. In maart volgend jaar bij de return kan Laren revanche nemen. 

­