­

!!! Mededelingen inzake Covid-19 !!!

* Tot nadere aankondiging is er geen badminton mogelijk! *

BC Holten December toernooi 2020 gaat definitief niet door!

In de recreantencompetitie van de badmintonbond zie je vaak teams van erg verschillend niveau. Er zijn sterke deelnemers die eerder in een hogere klasse hebben gespeeld en het wat “kalmer aan” willen doen maar ook teams die veel minder kwaliteit in huis hebben. Door dat onderlinge niveauverschil krijg je soms grote winst- en verliespartijen. Dat overkwam de recreanten van BC Holten 5 ook.

 

BC Holten 5 20191002

 

De eerste wedstrijd tegen Allotria uit Hasselt werd met 8-0 kansloos verloren tegen een team dat veel beter was. Afgelopen maandag kwam het team van BRAVO uit Hengelo op bezoek. Holten trad aan met de volgende spelers: Harrie Menkhorst, Dinand de Lange, Miriam Poppelier en Hannie Kolk.

De vier enkelspelen verliepen tamelijk voorspoedig. Alleen Hannie Kolk verloor in drie sets maar de overige partijen werden overtuigend gewonnen. De heren en dames dubbel gingen beide gelijk op maar in de beslissende derde sets trok Holten twee keer aan het langste eind. De gemengd dubbel van Miriam Poppelier en Harrie Menkhorst was daarna een fluitje van een cent: 21-6 en 21-3. De laatste partij van Hannie Kolk en Dinand de Lange werd in drie spannende sets gewonnen.
De uiteindelijke 7-1 overwinning kwam niet gemakkelijk tot stand maar was zeker verdiend.

­