­

!!! Mededelingen inzake Covid-19 !!!

* Tot nadere aankondiging is er geen badminton mogelijk! *

BC Holten December toernooi 2020 gaat definitief niet door!

Afgelopen maandag speelde het vijfde team van de Holtense badmintonners een thuiswedstrijd tegen Twenthe uit Almelo. Gerrie Luggenhorst, Miriam Poppelier, Henk Zeeman en Harrie Menkhorst bonden de strijd aan tegen Twenthe dat eerder dit seizoen in Almelo met 8-0 won en veel hoger staat in de competitie. Maar in Holten bleek van een dergelijk groot krachtsverschil helemaal geen sprake.

Holten begon overtuigend met een fraaie overwinning van Harrie Menkhorst van wie bekend is dat het enkelspel niet zijn favoriete spelsoort is. Maar met fraai spel verraste hij niet alleen zijn tegenstander maar ook zichzelf: winst in twee sets.
Henk Zeeman had het lastiger. Na een gelijk opgaand begin moest hij in een derde beslissende set de zege aan zijn Almelose tegenstander laten. Na een mooie overwinning van Miriam Poppelier en verlies van Gerrie Luggenhorst was de tussenstand 2-2 en konden beide teams zich opmaken voor een naar verwachting spannend vervolg.
Dat laatste kwam er niet meer van want al in het begin van de herendubbel raakte een van de Almelose spelers geblesseerd. Door zijn opgave werd niet alleen deze partij maar ook de nog niet gespeelde gemengd dubbel reglementair door Holten binnengehaald. De dames dubbel werd na een matige eerste set in drie sets knap gewonnen en ook de gemengd dubbel van Harrie Menkhorst en Miriam Poppelier leverde winst op.

De 6-2 eindzege was al met al verdiend maar de Almelose blessure hielp ook wel een handje mee. 

­