­

Maandag 3 februari jl. was het alweer de laatste competitiewedstrijd van het recreantenteam van de Holtense badmintonclub. Tegenstander in ’t Mossink was het op de tweede plaats staande Twenterand uit Den Ham. Holten staat op de vierde plek in deze competitie van 6 teams. De thuisclub speelt de laatste tijd zonder de geblesseerde Hannie Kolk maar heeft nog voldoende spelers in huis om dit verlies goed op te vangen.

De beide enkelspelen van de heren verliepen niet volgens plan. Harrie Menkhorst speelde met alle inzet een driesetter tegen een tegenstander die uiteindelijk in de derde set te sterk bleek. Ook Henk Zeeman moest het in twee sets afleggen. Gelukkig maakten de dames de achterstand weer goed. Gerrie Luggenhorst won in overtuigend in twee sets en Miriam Poppelier won ook, in drie sets waarbij de laatste op het nippertje met 21-19.
Na de 2-2 tussenstand was het de beurt aan de herendubbel. Henk Zeeman en Dinand de Lange trokken in twee sets aan het kortste eind tegen tegenstanders die duidelijk sterker waren. Gelukkig waren de dames er nog om de stand weer gelijk te trekken. Gerrie Luggenhorst en Miriam Poppelier speelden een spannende wedstrijd en wisten net te winnen: 21-18 en 24-22. Na de 3-3 tussenstand volgden nog twee gemengd dubbels. De eerste van Dinand de Lange en Gerrie Luggenhorst ging overtuigend in twee sets naar Twenterand. Tenslotte maakten Miriam Poppelier en Harrie Menkhorst er weer een boeiende strijd van. Hun partij ging lang gelijk op maar in de beslissende derde set won Holten met 21-19. Voor Miriam Poppelier betekende dit de derde overwinning van de avond en zij had hiermee een belangrijk aandeel in het verdiende gelijkspel van 4-4.

BC Holten 5 blijft door dit resultaat waarschijnlijk op de vierde plaats staan in de eindranglijst.