­
BC Holten V2 2019 m

Na enkele wedstrijden stonden de badmintonteams Holten 2 en Twenthe ’67 uit Almelo beide bovenaan in de Voorjaarscompetitie. Twenthe was op puntensaldo eerste vanwege net iets meer gewonnen partijen. De onderlinge strijd afgelopen maandag in sporthal ’t Mossink was de eerste krachtmeting tussen beide teams en beloofde dus een spannende strijd te worden. En dat werd het ook.

Het was jammer dat Holten niet zo goed begon: Harrie Menkhorst en Henk Zeeman verloren hun dubbel ruim en ook Gerrie Luggenhorst en Janny Karkdijk gingen in twee sets ten onder. Overigens hadden de dames in de eerste set zeker kansen (23-25 verlies na verlenging).

Gerrie en Henk leken het tij te keren met een overtuigende winst op het Almelose team maar dat goede voorbeeld werd niet gevolgd door Harrie en Janny. Zij verloren in drie sets waardoor de tussenstand in het voordeel van Twenthe werd: 1-3.
De volgende mix van Gerrie Luggenhorst en Harrie Menkhorst werd een afgetekende overwinning voor Holten maar de laatste partij van Janny Karkdijk en Henk Zeeman ging in twee sets verloren zodat Twenthe ‘67 met een 4-2 overwinning naar Almelo terugkeerde.

Al met al een terechte uitslag van een wedstrijd die in een prettige sfeer werd gespeeld. Twenthe ’67 stevent door dit resultaat af op het kampioenschap, Holten 2 staat op een stevige tweede plek.  

­